Shoppa för ett bättre självförtroende

Läs mer

”Be yourself and you will always be in fashion”

Här kan du ta del av våra bästa shoppingtips främst vad gäller inredning och kläder. Trots att vi har varit i branschen länge kan det hända att även vår inspiration och motivation tryter ibland. Det bästa man kan göra då är att klicka sig omkring för att se vad andra har gjort. Vår förhoppning är att den här sidan ska kunna hjälpa dig med det, och fungera lite som en inspirationsbank, samtidigt som den ska hjälpa dig i vägen mot ett bättre självförtroende och en bättre självkänsla!

Fokus kommer ligga på att ta fram våra favoriter. Det kanske inte är det senaste på marknaden, eller samtliga prylar kanske inte får ditt instagramflöde att glänsa, men det är precis det som är charmen – här har vi tagit fram annorlunda ting, för att det är saker vi verkligen tycker om, och inte för att någon tvingar oss att tycka om dem.

Få ordning på dina kläder

Struktur är viktigare än du tror

”Struktur i garderoben, ger struktur i vardagen”

Oavsett om du förvarar dina kläder i en walk-in-closet eller i en byrålåda, så är det viktigt med struktur. Vi på annalundating.se lever efter mottot ”Struktur i garderoben, ger struktur i vardagen”. Det må låta löjligt, men det är faktiskt sant.

Att städa garderoben fungerar lite som terapi. När det är rent och fint i garderoben blir det också rent och fint i själen. Dessutom blir det lättare att få en överblick över vilka kläder man faktiskt äger.

Lägg undan kläder du inte använder

När det är dags för sommarkläderna, är det också dags att plocka bort vinterkläderna och vise versa. Det finns ingen vits med att låta vinterkläderna hänga framme hela sommaren. Köp flyttlådor där du kan packa ned kläderna och stoppa sedan undan dem i källaren tills det blir säsong igen.

Rensa din garderob!

Släng, eller skänk bort kläder som du inte använder. Tumregeln är att rensa garderoben en gång i halvåret, och de kläderna som inte använts sen dess slängs, skänks, eller säljs! Då har du även chans att tjäna några slantar på sånt som du ändå inte använder.

Köp en tvättpåse

Börjar du också misstänka att din tvättmaskin äter upp dina strumpor? Investera i en tvättpåse och problemet är som bortblåst.

Sortera i färgordning

Du kommer få en bra överblick över vad du äger för kläder.

Låt dina favoriter synas

Häng dina favoritplagg längst fram och andra plagg längre bak.

Investera i en klädställning!

Om du i normala fall förvarar dina kläder i en byrålåda kan det vara en god idé att köpa en klädställning. Du kommer känna att du får mer plats och dessutom får du en överblick över dina kläder. Köp en klädställning här.

Satsa på ett bra basutbud

”A woman has two problems:
Nothing to wear and no room for all the clothes”

Känner du igen dig i att du har hur mycket kläder som helst, men att du samtidigt inte har några kläder att ta på dig? Vårt bästa tips för att göra din garderob så flexibel som möjligt är, baskläder, baskläder och åter baskläder.

Med basplagg i garderoben kan du lätt fixa den ultimata outfiten både till fest och vardags. Här listar vi några plagg som våra garderober inte klarar sig utan.

 • En t-shirt
 • En vit skjorta som du kan ha till vardags och till fest
 • Kostymbyxor
 • Jeans
 • En stickad tröja

 • Handväska i ”mellanstorlek”
 • Sneakers
 • Svarta pumps
 • Kjol
 • En snygg klocka
 • Skinnjacka

Om du har det här utbudet i din garderob lovar vi att du inte längre kommer ha problem att välja kläder, oavsett om det är till fest eller till vardags. Du kan exempelvis ha den vita skjortan och blåa jeans till vardags, men när du ska bli festfin byter du ut jeansen mot kjolen.

Knepet är att köpa kläder som är lätta att matcha med varandra och att försöka hålla sina baskläder i samma färgskala. Vi rekommenderar att du håller dig till vitt, svart och grått, och någon gång ibland kan du variera med att köpa något plagg med lite mer färg. Du hittar bra och prisvärda baskläder på H&M.

Inredningstips som får ditt självförtroende och din självkänsla att glänsa

Vad många kanske inte vet är att omgivningen är viktigare än du tror för ditt självförtroende och din självkänsla. Om du vistas i en fin miljö som du trivs i, så kommer detta att spegla av sig på dig. Detta kommer leda till att du trivs bättre i dig själv och att du kommer lyckas bättre med de uppgifter du tar dig an, då det är lättare att vara kreativ och flitig i en miljö där man trivs. Du kommer märka att du blir lyckligare och mer harmonisk. Därför har vi tagit fram våra bästa tips på vad du bör tänka på när du inreder hemma eller på kontoret.

Inred hemma

Inredning ger vissa huvudvärk, medan andra blir lyriska. Vi på annolundating.se tillhör den sista typen och är det något vi inte kan få nog av så är det heminredning. Våra bästa tips är att våga vara dig själv även i inredningen och våga testa dig fram. Här kommer våra bästa tips som du kan ha med dig i bakhuvudet när du ska inreda hemma:

Dekorplast

Dekorplast är internets senaste modetrend! Plasterna finns i alla möjliga färger och mönster. På Bauhaus finns en mängd olika varianter till ett bra pris.

Våga använda färg

Sätt mycket färg på gardiner, mattor och dylikt som du kan byta ut med jämna mellanrum.

Satsa på nytt kakel

Förnya köket eller badrummet med nytt kakel. Du kan välja mellan att måla om ditt kakel i en ny färg, dock krävs det en del arbete och det är lite av en chansning, då man aldrig kan veta hur resultatet blir. Det bästa är nog att köpa nytt kakel för då vet du att arbetet blir ordentligt gjort.

Dra ner på prydnadssakerna

Ha inte för mycket saker framme. Det ser bara rörigt ut och det blir jobbigt att damma alla prylar.

Ge nytt liv åt gamla saker

Ge nytt liv åt dina gamla saker som bara ligger och skräpar. Häng upp dina gamla stolar på väggen och använd som klädhängare, eller tillverka en sänggavel av lastpallar. Det är bara din inspiration som kan sätta gränserna, så släpp loss kreativiteten!

Förvara på höjden

Bor du trångt? Tänk på att du kan bygga förvaringen på höjden, exempelvis genom hyllor som sträcker sig upp mot taket. På så sätt får du plats med mycket mer utan att ta upp för mycket golvutrymme.

Inred kontoret

Många tycker att det är svårt med kontorsinredning. Det blir lätt stelt och tråkigt, och man kanske inte vill lägga för mycket pengar på inredningen. Vi har tagit fram våra bästa tips som vi lovar kommer liva upp ditt kontor, och med priser som dessutom är snälla mot din plånbok.

Vi kan rekommendera att du lägger lite pengar på inredningen för vi kan garantera dig att om du (och dina kollegor) trivs på kontoret, så kommer detta ge utlopp för kreativitet och välbefinnande. När man trivs i omgivningen och känner sig bekväm är det lättare att arbeta och lyckas med de uppgifter man tar sig an, och dessutom må bra samtidigt.

Inred med växter

En stor grön växt kommer att ge nytt lyster till ditt rum.

Kontorsinredning

Ett kontor ska vara fyllt av kreativitet och ge energi under hela arbetsdagen. Gamla och sterila kontorsmiljöer tar mer energi än de ger. På dpj.se kan du samla inspiraton för kontorsmöbler och kontorsinredning.

Satsa på en matta

En matta som sticker ut – Kanske ska du våga slå till på en marockansk matta för att sticka ut lite extra från mängden?

Sätt upp tavlor på väggarna

Det behöver inte vara så många, bara det är någonting. Det kommer ge liv åt rummet.

Bra belysning är ett krav

En kontorslampa är ett måste för alla trötta ögon. Du hittar snygga kontorslampor hos Ikea till ett bra pris.

Följ en färgskala

Försök hålla ungefär samma färgskala på inredningen, som du kan försöka fånga upp i dina gardiner, mattor och dylikt! Tänk bara på att inte ha för många olika färger, det räcker gott med 2 eller max 3, annars blir det bara rörigt.

Mönster är aldrig fel!

Var inte rädd för att använda mönster. Du kan gärna matcha olika mönster som inte är helt symmetriska för att få karaktär i rummet. Hitta dina egna kombinationer och gör något annorlunda.