12 onanitips för tjejer och kvinnor

Onani är en naturlig och hälsosam del av livet, ibland kan man behöva lite tips och inspiration för att komma igång med att njuta själv. Det är bevisat att onani hjälper mot både stress och oro så ta tid för dig själv och utforska din kropp. Genom att onanera får du också en djupare förståelse för vad du gillar och blir tryggare i din sexualitet. I denna artikeln delar vi 12 tips och tekniker för att göra onani till en njutbar och stärkande upplevelse för tjejer och kvinnor.

Läs mer

1. Utforska din kropp

Ta dig tid och utforska hela kroppen, det finns flera erogena zoner på kroppen som brösten, insidan av låren och halsen vilket kan ge dig mycket njutning. Använd dig gärna av en spegel för att få bättre koll på vart klitoris sitter och hur den ser ut, det kan kännas obekvämt till en början men fördelen är att du snabbt blir mer bekväm med din kropp.

2. Skapa en mysig miljö

Se till att miljön där du ska onanera är mysig, avslappnande och att du känner dig bekväm utan att bli du blir störd, lås dörren för att känna dig helt trygg. Dämpa belysningen, sätt på musik och tänd ljus, det viktiga är att du skapar en miljö som funkar för dig. Du kan börja redan i ett varmt bad eller dusch för att komma i rätt stämning.

3. Använd leksaker

Det finns flera sexleksaker för tjejer som vibratorer, dildos, geishakulor och analleksaker som kan höjda njutningen rejält när du onanerar. Prova dig fram för att hitta din favorit, en väldigt blivit populär sexleksak vid onani för tjejer är lufttrycksvibratorn då lufttrycket mot klitoris gör det väldigt enkelt att få rejäla orgasmer.

4. Onanera med glidmedel

Ett bra glidmedel kan förbättra känslan och göra upplevelsen mer njutbar när tjejer och kvinnor onanerar. Det finns olika typer som passar för olika behov som vatten-, silikon- och oljebaserat glidmedel. När du använder dig av glidmedel minskar du friktionen och gör beröringen mjukare och mer sensuell.

5. Fantisera

Har du svårt att komma igång kan tanken på en fantasi förhöja upplevelsen genom att hjälpa dig bli mer upphetsad. Du kan tänka på en specifik person, plats eller situation och det finns sexbloggar där du hittar sexnovell och bilder som kan sätta igång fantasin.

6. Fokusera på andningen

Andningen har en stor påverkan för njutning och möjligheten att få orgasm. Det hjälper dig att slappna av, känna dig lugn och när du närmar dig klimax kan andningen göra känslan ännu mer intensiv. Prova att röra dig i takt med aningen för att få en mer avslappnande och harmonisk upplevelse.

7. Variera tekniken

Prova olika tekniker och sexleksaker för att se vad som funkar bäst för dig. Variera mellan mjuka och mer intensiva rörelser, använd fingrar, vibratorer och dildos i olika rytmer, cirkulära rörelse och stimulera flera punkter samtidigt. Att byta teknik kan lära dig nya saker om din kropp och njutning.

8. Ta din tid

Avsätt tid för att onanera utan stress, när du ger dig själv gott om tid att utforska kroppen kan du få mer intensiva orgasmer och du får njuta av varje moment. Om du känner att du närmar dig klimax för snabbt kan du sakta ner tempot för att förlänga njutningen.

9. Använd dig av duschen

Duschen är en väldigt avslappnande miljö och du kan i lugn och ro utforska kroppen medans du tvålar in dig. Att använda sig av duschens vattenstråle är ett av de bästa onanitipsen för tjejer då det är ett perfekt sätt att stimulera klitoris på. Ett tips är att med en vattentålig dildo in i duschen för en extra härlig stund.

10. Prova nya positioner

Prova att onanera i olika positioner som liggande, sittande eller stående för att upptäcka vad som känns bäst för dig. Du kan också prova att lägga en kudde under ryggen eller på andra sätt för att hitta en perfekt position. När du provar nya sätt att onanera på kan du hitta nya favorit sexställningar att prova med en partner.

11. Testa olika typer av dildos

Det finns många olika typer av dildos att prova på med flera olika funktioner som möjlighet att stimulera flera punkter samtidigt, realistiska dildos och vibrerande. Vilken typ som passar dig beror på dina preferenser och önskemål. Det kan vara kul att prova en dildo med sugpropp för att enkelt kunna stimulera dig själv samtidigt som du använder dildon.

12. Fota eller filma dig själv

Att fotografera eller filmar dig själv under onani kan vara väldigt spännande och eggande. Det är ett bra sätt att utforska din egen njutning och du kan använda din fantasi under akten. Om du väljer att kolla på bilderna eller filmen efteråt kan det hjälpa dig att se vad som tänder dig och du kan använda materialet för att bli upphetsad.

Fler onanitips!

Onani är en njutbar, spännande upplevelse som ger dig en fantastisk möjlighet att lära känna och njuta av din egen kropp för ökad självkänsla. För att förhöja upplevelsen ytterligare har vi samlat fler tips för kvinnor och tjejer som kan hjälpa dig att bli bekväm med att onanera och i din sexualitet.

 • Variera dina rörelser med olika hastigheter och rytmer
 • Använd dig av hela kroppen och inte bara specifika områden
 • Skapa en rutin som du tycker om och håll fast vid den
 • Prova att använda dig av kalla och varma föremål när du onanerar
 • Glöm inte bort förspelet även om du njuter själv
 • Lyssna på erotiska berättelser eller ljudböcker

Rengör din leksak efter

Det är viktigt att du rengör leksaken mellan användningarna för att det inte ska bildas bakterier. Det är också viktigt att du tvättar dig själv och plockar undan sexleksakerna efter du onanerat för att hålla god hygien och undvika eventuella infektioner. Här är några tips för enkel rengöring:

 • Tvätta händerna och använd dig av mild tvål i vaginan
 • Använd mild tvål och vatten och skölj noggrant för att avlägsna alla tvålrester
 • Kissa för att undvika urinvägsinfektion
 • En antibakteriell rengöringsspray eller våtservett är smidigt
 • Torka leksaken och låt den lufttorka helt för att förhindra bakterietillväxt
 • Förvara dina sexleksaker i en påse eller ett etui för att skydda dem